src belgesi  
 
  • ANASAYFA
  • KURUMSAL
  • KADROMUZ
  • REFERANSLARIMIZ
  • SRC SORULARI
  • YAYINLARIMIZ
  • YETKIMIZ
  • ILETISIM
  •  
     
    29.02.2024 - 20:17 
  • Anasayfa
  • SRC Belgesi
  • Psikoteknik Belgesi
  • SRC1 Belgesi
  • SRC2 Belgesi
  • SRC3 Belgesi
  • SRC4 Belgesi
  • SRC5 Belgesi
  • SRC Belgesi Fiyatları
  • SRC Muafiyet
  • REFERANSLARIMIZ
  • SRC Sınav Soruları
  • SRC Almamanın Cezası
  • Src Belgesi Sonuçları
  • Src Belgesi Evrakları
  • TMGD Eğitimi
  • Psikoteknik Belgesi
  • Src4 Sınav Soruları
  • Yangın Eğitimi
  • Site Haritası
  • Forklift Operatörlük Belgesi
  • Forklift Ehliyeti
  • Modelistlik Kursu
  • İletişim
  • Toplam Kalite Yönetimi Sınav Soruları

    Değerli kursiyerlerimiz;

    Toplam Kalite Yönetimi Sınav Soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir.

    1) Toplam kalite yönetimine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Her süreçteki kalite kaybı maliyetleri arttırır ve rekabet gücünü zayıflatır
    B) Tasarım kalitesi girdiler içinde yer alır
    C) Uygunluk (üretim) kalitesi çıktılar içinde yer alır
    D) Çıktılar yalnızca ürün türünden olur

    2) Aşağıdakilerden hangisi toplam kalite yönetimi uygulaması sonuçlarından değildir?
    A) Kâr artışı
    B) Etkinlik artışı
    C) Müşteri tatmini
    D) Maliyetlerin artışı

    3) Toplam kalite yönetimine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Her süreçteki kalite kaybı maliyetleri arttırır ve rekabet gücünü zayıflatır.
    B) Tasarım kalitesi girdiler içinde yer alır.
    C) Uygunluk (üretim) kalitesi çıktılar içinde yer alır.
    D) Çıktılar yalnızca ürün türünden olur.

    4) Aşağıdakilerden hangisi toplam kalite yönetimi uygulaması sonuçlarından değildir?
    A) Kâr artışı
    B) Etkinlik artışı
    C) Müşteri tatmini
    D) Maliyetlerin artışı

    5) Aşağıdaki stratejilerden hangisi kaliteye dayalı geliştirme çabaları kapsamında yer alır?
    A) Hedef kitleyi belirleme stratejileri
    B) Odaklanma stratejileri
    C) Farklılaştırma stratejileri
    D) Maliyetleri düşürme stratejileri

    6) Aynı firmada benzer işleri yapan çalışanlardan oluşan, belirli aralıklarla gönüllü olarak toplanarak kendi işleri ile ilgili problemleri saptayan ve çözen küçük çalışma gruplarına ne denir?
    A) Kalite yönetimi
    B) Kalite çemberleri
    C) Çalışma takımları
    D) Firma destek ekipler

    7) Aşağıdakilerden hangisi kalite çemberinin amaçlarından biri değildir?
    A) Gönüllülük esasına dayanan kültürün geliştirilmesi
    B) İnsan yeteneğinden olabildiğince çok yararlanmak
    C) Kalitenin aynı seviyede kalmasını sağlamak
    D) Moral ve motivasyonu arttırıp çalışanların gelişmesini sağlamak

    8) Aşağıdakilerden hangisi kalite kontrol çemberlerinin uygulanmasında bulunan aşamalardan değildir?
    A) Planlama
    B) Kontrol
    C) Uygulama
    D) Test etmek

    9) Aşağıdakilerden hangisi toplam kalite yönetiminde başarı için gerekli olan temel faktörlerden biri değildir?
    A) İşletmenin bilgi üreten bir işletme haline dönüştürülmesi
    B) Müşteriye yakın olunması
    C) Kalite maliyetinin öğrenilmesi
    D) Sadece işletme içindeki süreçlere odaklanılması

    10) Aşağıdakilerden hangisi “Toplam Kalite Yönetimi”nin ilkelerinden değildir?
    A) Müşteri odaklı olma
    B) %100 kalitenin sağlanması
    C) Sürekli gelişme
    D) Finansman

    11) Toplam Kalite Yönetimine göre aşağıdakilerden hangisi “görülemeyen/ölçülemeyen” sorunlardan birisi değildir?
    A) Müşteri tatminsizliği
    B) Pazar kaybı
    C) İmaj zedelenmesi
    D) Üretim hataları

    12) Toplam Kalite Yönetimi “Sürekli İyileştirme” yi esas alır. Sürekli Geliştirme uygulamasında yer alan Deming Çemberinin genel çalışma çerçevesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kontrol et- Planla- Karar ver-Uygula
    B) Planla-Uygula-Kontrol et-Karar ver
    C) Karar ver-Kontrol et-Planla-Uygula
    D) Karar ver-Uygula-Kontrol et-Planla

    13) Aşağıdakilerden hangisi Toplam Kalite Yönetimi sistemi içerisindeki “Ölçme ve Değerlendirme Maliyetleri”nden birisidir?
    A) Kalite planlaması
    B) Tedarikçi garantisi
    C) Stok değerlemesi
    D) Kalite eğitimi

    14) Aşağıdakilerden hangisi toplam kalite yönteminin temel unsurları arasında yer almaz?
    A) Kalite liderliği
    B) Personel eğitimi
    C) Çalışanların kararlara katılımı
    D) Merkezi otorite

    15) Aşağıdakilerden hangisi denetim sürecinin “ilk aşaması”nı ifade eder?
    A) Performans ölçümü
    B) Faaliyete geçilmesi
    C) Yetkilerin düzenlenmesi
    D) Standartların oluşturulması

    16) Aşağıdakilerden hangisi kalite çemberinin amaçlarından değildir
    A) Bireysel çalışmak
    B) Şirketlerin gelişmesine katkıda bulunmak
    C) Yeteneklileri ortaya çıkarmak
    D) Grup çalışması oluşturmak

    17) Aşağıdakilerden hangisi müşteri tatmininin arttırılmasına yardımcı olan insan odaklı bir yöntemdir?
    A) Geleneksel yöntem
    B) Müşteri odaklı yöntem
    C) Toplam kalite yöntemi
    D) Stratejik yöntem

    18) Aşağıdakilerden hangisi süreç gruplarından biri değildir?
    A) Taktik Süreçler
    B) Operasyonel Süreçler
    C) Destek Süreçler
    D) Yönetim süreçleri

    19) Aşağıdakilerden hangisi süreç yaklaşımında etkililiğin tanımıdır?
    A) Fırsatların izlenmesi ve ölçülmesi
    B) Planlanmış sonuçlara ulaşabilme
    C) Girdi ve çıktı karakteristikleri
    D) Kullanılan kaynaklara karşılık ulaşılan sonuçlar

    20) Aşağıdakilerden hangisi süreç yönetimine yönelmeye etki eden dış nedenler arasında değildir?
    A) Globalleşme
    B) Hizmet teknolojilerindeki gelişmeler
    C) Artan rekabet
    D) Finansal göstergelerdeki bozulmalar

    Toplam Kalite Yönetimi Sorularının yanıtları;

    1) d 2) d 3) d 4) d 5) c 6) b 7) c 8) d 9) d 10) d

    11) d 12) b 13) c 14) d 15) d 16) a 17) c 18) a 19) d 20) d

    Ana Sayfa

    Src Sınav Soruları

    Müşteri İlişkileri Yönetimi Sınav Soruları

    Ticaret Hukuku Soruları

    İnsan Kaynakları Yönetimi Sınav Soruları

    Src belgesi fiyat listesi
     

    SRC
    BELGESİ

     
           SRC EĞİTİM TARİHLERİ
           İlk Yardım Sertifikası
           REFERANSLARIMIZ
           Src Belgesi Cezası
           SINAVSIZ SRC BELGESİ
           ADR/SRC 5 BELGESİ

    src 5 eğitimi
    KURUMUMUZ SRC5 BELGESİ EĞİTİMLERİ VERİLMEYE BAŞLAMIŞTIR. AYRINTILAR>>>

     

     
    Ad Soyad*:
    Telefon*:
    E-Mail:
    Mesaj*:
    Türkiye'nin Başkenti?*:
     
    * Zorunlu Alanlar
     


    Adres: Mareşal Çakmak Mah. Bağcılar Cd. No:114 Güngören / İstanbul - Türkiye Telefon: 0212 641 13 13 (pbx) www.srcbelgesi.co

    Kurumumuz, T.C. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Milli Egitim tarafından yetkilendirilmis kurumumuz tarafindan Mesleki Yeterlilik Eğitimi Src belgesi vermektedir.