src belgesi  
 
  • ANASAYFA
  • KURUMSAL
  • KADROMUZ
  • REFERANSLARIMIZ
  • SRC SORULARI
  • YAYINLARIMIZ
  • YETKIMIZ
  • ILETISIM
  •  
     
    17.06.2024 - 09:06 
  • Anasayfa
  • SRC Belgesi
  • Psikoteknik Belgesi
  • SRC1 Belgesi
  • SRC2 Belgesi
  • SRC3 Belgesi
  • SRC4 Belgesi
  • SRC5 Belgesi
  • SRC Belgesi Fiyatları
  • SRC Muafiyet
  • REFERANSLARIMIZ
  • SRC Sınav Soruları
  • SRC Almamanın Cezası
  • Src Belgesi Sonuçları
  • Src Belgesi Evrakları
  • TMGD Eğitimi
  • Psikoteknik Belgesi
  • Src4 Sınav Soruları
  • Yangın Eğitimi
  • Site Haritası
  • Forklift Operatörlük Belgesi
  • Forklift Ehliyeti
  • Modelistlik Kursu
  • İletişim
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi Sınav Soruları

    Değerli kursiyerlerimiz;

    CRM - Müşteri İlişkileri Yönetimi Sınav Soruları ve cevapları aşağıdaki gibidir.

    1-) Aşağıdakilerden hangisi sadakat yaratmak için müşterinin firmadan beklentileri arasında değildir?
    A) Karşılık görebilme
    B) Tutarlılık
    C) Ürün çeşitliliği
    D) Güven vermesi


    2-) Aşağıdakilerden hangisi müşteri ihtiyaçlarını tespit etmede etkin rol oynamaz?
    A) Müşteri ile doğrudan görüşme
    B) Müşteri şikayet ve yorumlarının alınması ve analiz edilmesi
    C) Pazar araştırması
    D) Hepsi

    3-) Aşağıdakilerden hangisi Müşteri ilişkileri Yönetimi (CRM)’nin ana stratejilerindendir?
    A) Yeni müşteriler bulmak
    B) Müşterinin sadakatini kazanmak
    C) Mevcut ve potansiyel müşterilere çapraz satış yapmak
    D) Hepsi

    4-) Müşteri ilişkileri Yönetimine göre aşağıdakilerden hangisi kalite aşamalarından birisidir?
    A) Tanımlama aşaması
    B) Gelişme aşaması
    C) Üst seviye aşaması
    D) Hepsi

    5-) Aşağıdakilerden hangisi müşteri ilişkilerini etkilemez?
    A) Olumlu eylemler
    B) Olumsuz eylemler
    C) Çözüm odaklı olmak
    D) Kâr odaklı olmak

    6-) Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin (CRM) stratejik ortaklık konularından birisidir?
    A) İstihbarat
    B) Teknoloji
    C) Pazarlama
    D) Hepsi

    7-) Aşağıdakilerden hangisi müşteriyi tutma faaliyetlerinden biridir?
    A) İşi kaliteli yönetme
    B) Sorunları yumuşatma
    C) Müşteriyi işin temel ögesi olarak kabul etme
    D) Hepsi

    8-) Müşteri ilişkilerinin en önemli amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Karlılık sağlamak
    B) Sadakat yaratmak
    C) Müşteri sayısını arttırmak
    D) Ürün çeşitliliğini arttırmak


    9-) Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) evrelerinden değildir?
    A) Müşteri seçimi
    B) Müşteri edinme
    C) Müşteri ömrü
    D) Müşteri derinleştirme

    10-) Aşağıdakilerden hangisi Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin (CRM) bileşenlerinden biridir?
    A) Müşteri
    B) Organizasyon
    C) Sadakat
    D) Veri analizi

    11-) Müşteri İlişkileri Yönetimi'nde müşteri temasları hangi sıraya göre yapılmalıdır?
    A) Tanımla-gruplandır-temas kur-kişiselleştir
    B) Gruplandır-kişiselleştir-temas kur-tanımla
    C) Kişiselleştir-temas kur- gruplandır-tanımla
    D) Tanımla-kişiselleştir-gruplandır-temas kur 

    12-) Aşağıdakilerden hangisi müşteri odaklı stratejinin unsurlarından biridir?
    A) Yüksek kalitede mal ve hizmet
    B) Müşterilerle diyalog kurma ve sürdürme
    C) Daha değerli müşteriye daha çok yatırım yapma
    D) Hepsi

    13-) Hangisi müşteri hizmeti doğrusu aynı zamanda lojistiğin doğrularından biri değildir?
    A) Doğru Miktar
    B) Doğru Koşullar
    C) Doğru Yer
    D) Doğru Zaman


    14-) Müşterilerle iletişim ve bilgilendirme sürecini gerçekleştiren fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Tutundurma
    B) Dağıtım
    C) Fiyatlandırma
    D) Lojistik

    15-) Aşağıdakilerden hangisi "müşteriyi tutma" aşamalarından birisidir?
    A) Farkına varma
    B) Değerlendirme
    C) Faaliyetler
    D) Hepsi

    16-) Aşağıdakilerden hangisi E-CRM (Elektronik Müşteri İlişkileri Yönetimi)’nin sunduğu müşteri hizmetinin özelliklerinden biri değildir?           
    A) Statik hizmet
    B) Yer serbestliği
    C) Çift yönlü hizmet
    D) Zaman serbestliği

    17-) Aşağıdakilerden hangisi, müşteri bilgisi toplama aşamalarından birisidir?          
    A) Müşteri veri tabanı
    B) Gizlilik
    C) Müşteri bilgisini tanımlamak
    D) Hepsi

    CRM - Müşteri İlişkileri Yönetimi Sorularının yanıtları;

    CEVAP ANAHTARI
    1-C       2-D    3-D   4-D   5-D   6-D   7-D   8-B   9-C  10-A
    11-A    12-D    13-A    14-A    15-D  16-A    17-D

    Ana Sayfa

    Src Sınav Soruları

    İnsan Kaynakları Yönetimi Sınav Soruları

    Toplam Kalite Yönetimi Sınav Soruları

    Ticaret Hukuku Soruları

    Src belgesi fiyat listesi
     

    SRC
    BELGESİ

     
           SRC EĞİTİM TARİHLERİ
           İlk Yardım Sertifikası
           REFERANSLARIMIZ
           Src Belgesi Cezası
           SINAVSIZ SRC BELGESİ
           ADR/SRC 5 BELGESİ

    src 5 eğitimi
    KURUMUMUZ SRC5 BELGESİ EĞİTİMLERİ VERİLMEYE BAŞLAMIŞTIR. AYRINTILAR>>>

     

     
    Ad Soyad*:
    Telefon*:
    E-Mail:
    Mesaj*:
    Türkiye'nin Başkenti?*:
     
    * Zorunlu Alanlar
     


    Adres: Mareşal Çakmak Mah. Bağcılar Cd. No:114 Güngören / İstanbul - Türkiye Telefon: 0212 641 13 13 (pbx) www.srcbelgesi.co

    Kurumumuz, T.C. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ile Milli Egitim tarafından yetkilendirilmis kurumumuz tarafindan Mesleki Yeterlilik Eğitimi Src belgesi vermektedir.